Photo

Ermir Rogova PhD

Profesor i Asocuar i Shkencës Kompjuterike

FSHMN, Universiteti i PrishtinësStudimet themelore dhe postdiplomike i kam përfunduar në Londër, UK dhe në vitin 2010 kam mbrojtur doktoratën në Shkencë Kompjuterike pranë University of Westminster. Për shtatë vite para kthimit në Kosove, kam punuar si ligjërues i lëndëve të Shkencës Kompjuterike në University of Westminster.
Si profesor i angazhuar, poashtu ligjëroj edhe pranë RIT Kosovo (AUK).Në të kaluarën kam ligjëruar dhe mbajtur poste drejtuese edhe në institucione të tjera në Kosovë si AAB, UPZ, Iliria dhe UBT.
Kam publikuar një numer të konsiderueshëm të punimeve shkencore në zhurnale dhe konferenca ndërkombëtare si dhe jam bashkautor i librave me disa nga hulumtuesit më të njohur në fushën time profesionale duke përfshirë ktu edhe dy monografi, njëra e botuar nga Akademia Bullgare e Shkencave dhe tjetra nga Amazon publishing.
Interesimi im hulumtues është në lëminë e Knowledge Discovery.
Flas rrjedhshëm gjuhen angleze.